fbpx

Voor Verzorgenden IG uit Nijmegen en omgeving vindt op 26 juni het kennisevent ‘Meer inzicht in onbegrepen gedrag bij mensen met dementie’ plaats. Tijdens het event, georganiseerd door Okeedo en Kalorama, neemt trainer Karin de Smit deelnemers mee in theorie en praktijk rond dit belangrijke onderwerp in de ouderenzorg.

Onder probleemgedrag, ofwel ‘onbegrepen gedrag’, verstaan we gedrag van de cliënt dat door deze cliënt en/of zijn omgeving als moeilijk hanteerbaar wordt ervaren. Veel probleemgedrag is afhankelijk van de situatie en de mensen om hem of haar heen. Interventies zijn vaak gericht op het aanpassen of veranderen van de omgeving, of op het vergroten van de draagkracht van de mantelzorger of het verzorgend team.

Programma kennisevent

Tijdens het kennisevent wisselen theorie en praktijk over onbegrepen gedrag elkaar af. Trainer Karin de Smit neemt deelnemers mee in de theorie over onbegrepen gedrag, inclusief uitleg over het functioneren van het brein bij mensen met dementie.

Vervolgens doen deelnemers enkele oefeningen om zelf te ervaren hoe omgevingsfactoren van invloed kunnen zijn op verandering van gedrag. Tijdens het kennisevent krijgen Verzorgenden IG handvatten aangereikt om toe te passen op de werkvloer. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen en interactie onder de deelnemers.

Praktisch

Trainer: Karin de Smit
Datum: 26 juni van 13.30 tot 16.00 uur
Locatie: Kalorama Veste Brakkenstein, Driehuizerweg 376, 6525 PP Nijmegen
Voor wie: Verzorgenden (IG) uit Nijmegen en omgeving
Kosten: Gratis
Er is koffie en thee met cake aanwezig.

Wil je hier graag bij zijn? Meld je aan via nicole@okeedo.nl en vermeld daarbij jouw naam, functie, woonplaats en met hoeveel personen je komt! Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen, vol = vol.

Kun je niet komen, maar ben je wel geïnteresseerd in vacatures voor Verzorgende IG of een andere functie in de zorg?

Check onze vacatures

Lees ook:

27 juni: kennisevent ‘Samen beslissen’ voor Verzorgenden IG

Kalorama en Okeedo trekken samen op tegen personeelstekort