fbpx Skip to main content

TNO en FWG gaan in opdracht van SoFoKleS, het Sociaal Fonds voor de Kennissector, de Arbeidsmarktmonitor UMC ontwikkelen. Hiermee wil SoFoKles inzicht krijgen in de toekomstperspectieven voor werknemers in universitaire medische centra (umc’s).

Met de Arbeidsmarktmonitor UMC onderstrepen de sociale partners en alle umc’s hoe belangrijk ze de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vinden. “Samen willen we als sector in kaart brengen wat ontwikkelingen op de arbeidsmarkt concreet voor hen betekenen. Vooral waar het gaat om functie- en loopbaanontwikkeling, scholing en mobiliteit”, aldus Gys Driessen, voorzitter Kamer UMC van SoFoKleS.

Ontwikkeling van HR- en arbeidsmarktbeleid

Thema’s als diversiteit en werkgelegenheid komen in de monitor ook aan de orde. De Arbeidsmarktmonitor UMC biedt medewerkers handvatten voor hun loopbaan en geeft umc’s en de sector sturingsinformatie voor de ontwikkeling van HR- en arbeidsmarktbeleid.

Duurzame inzetbaarheid

“De Arbeidsmarktmonitor UMC is een goede gespreksstarter tussen werkgever en werknemer over duurzame inzetbaarheid”, zegt Elise Merlijn, vicevoorzitter Kamer UMC SoFoKleS. “De Arbeidsmarktmonitor UMC laat zien hoe functies veranderen en welke andere vaardigheden in toekomst nodig zijn.”

In 2019 leveren TNO en FWG de Arbeidsmarktmonitor UMC aan SoFoKleS en de umc’s op.

Lees ook: VVT meer in trek bij afgestudeerde verpleegkundigen

Hulp nodig? Chat met ons