fbpx Skip to main content

Zorgorganisaties liggen wakker van de personeelstekorten. Ik hoor het continu en werk er dagelijks aan. Niemand kan deze uitdaging echter meer alleen oplossen. Wat we nodig hebben, is samenwerking op alle fronten om mensen te interesseren én te behouden voor de zorg. Want een medewerker binnenhalen is één, maar als er door kortetermijndenken geen match is tussen de organisatiecultuur, het team en de medewerker, schieten alle inspanningen hun doel voorbij.

Tijdens een recente bijeenkomst van onze partner Inteon vertelde een zorgbestuurder dat haar organisatie exitinterviews had geïntroduceerd. Wat bleek: werkdruk, een gebrek aan waardering en de leidinggevende vormden de top drie redenen voor medewerkers om te vertrekken.

Personeelstekorten tackelen

Werkdruk heeft deels natuurlijk te maken met het personeelstekort. Dat vraagstuk zal de komende jaren vanwege de vergrijzing niet minder urgent worden, integendeel. Mijn boodschap als spreker op de bijeenkomst luidde dan ook dat je de tekorten als organisatie niet alleen kunt oplossen. Zoek partners in de regio. Werk samen met externe partijen en stop met het oude denken over klant-leveranciersrelaties. We hebben elkaar allemaal nodig om de personeelstekorten te tackelen.

Niet blind staren op kwantiteit

Een aandachtspunt daarbij is wat mij betreft om niet blind te staren op kwantiteit. Het is zo belangrijk dat er een match is tussen de zorgorganisatie en medewerkers. Er zijn veel aanbieders van personeel op de markt die niets anders doen dan uren wegpompen. Als een soort bliepwerk bij de supermarkt, waarbij het niet uitmaakt wat er over de band gaat. Met afstemming van de kandidaat op de organisatie of het individu heeft het niets van doen. Zorgorganisaties hebben daar last van, net zoals ze last hebben van bureaus die zorgprofessionals gek maken met rare salarissen of leaseauto’s.

Aandacht voor medewerkers

Het kan ook anders. Als Okeedo vieren we vandaag, 1 maart, ons 1-jarig bestaan. We zien dat het werkt om, op lokaal niveau, verbinding te zoeken tussen de medewerker en de organisatiecultuur. Om in werving en selectie niet alleen te kijken of iemand bevoegd en bekwaam is, maar ook of er een match is met de organisatie en het team waarin hij of zij gaat werken. En om vervolgens met een engagement manager medewerkers en opdrachtgevers de aandacht te geven die ze verdienen.

Visie op de arbeidsmarkt

Door zo samen op te trekken maken we de zorg aantrekkelijker om in te werken en er te blijven werken. Gelukkig zien we dat veel ziekenhuizen en zorgorganisaties open staan voor onze visie op de arbeidsmarkt. Dat ze willen investeren in de ontwikkeling van teams en medewerkers. We kijken ernaar uit om ook het komende jaar ons motto waar te maken: samen voor een glimlach!

Wesley Buitenhuis, Managing Director Okeedo

Is je interesse in onze dienstverlening gewekt?

Neem contact op

Lees ook:

7 kansen om het personeelstekort in de zorg terug te dringen

Detacheringsbureau zorg: alles over detacheren in zorg en welzijn

Hulp nodig? Chat met ons