fbpx Skip to main content

Wie gelukkig wil zijn in het werk, kan maar beter fijne collega’s om zich heen hebben. Die dragen namelijk het meeste bij aan het werkgeluk van mensen. Een gebrek aan salaris en waardering vormen anderzijds de grootste obstakels voor werkgeluk, zo blijkt uit een enquête van Okeedo.

Okeedo hield tijdens vakbeurs Horecava een mini-enquête over werkgeluk. Twee derde van de 62 ondervraagden uit horeca en zorg geven hun mate van werkgeluk een 8 (55%) of hoger (11%). Ongeveer een kwart (24%) reageert gematigder met een 7 en 10% is blijkbaar minder gelukkig met hun werk, getuige de cijfers 5 en 6 die ze geven.

Belangrijkste elementen van werkgeluk

Op de vraag wat het meeste bijdraagt aan het werkgeluk (meerdere antwoorden mogelijk), springt ‘fijne collega’s’ er met 73% met kop en schouders bovenuit. Waardering volgt met 40% als tweede factor van werkgeluk, gevolgd door betekenisvol werk (27%), salaris (21%) en ontwikkelingsmogelijkheden (19%). Andere deelnemers aan de enquête noemen afwisseling, uitdaging, voldoende personeel en vrijheid als belangrijkste element voor hun werkgeluk.

Grootste obstakels voor werkgeluk

Over het grootste obstakel voor werkgeluk zijn de deelnemers minder eenduidig. Een gebrek aan salaris (27%), waardering (26%), ontwikkelingsmogelijkheden (21%) en fijne collega’s (16%) worden het vaakst genoemd. Voor anderen vormen een gebrek aan tijd, communicatie, personeel of een verstoorde werk-privébalans het grootste obstakel voor hun werkgeluk.

Aanbevelen van de werkgever

Twee derde geeft een 8 (35%) of hoger (32%) wat betreft het aanbevelen van het bedrijf of de organisatie bij bekenden. Van de deelnemers geeft 23% op dit onderdeel een 7 en bij 10% is een aanbeveling nog minder waarschijnlijk.

Lees ook:

Okeedo lanceert app voor aandragen collega’s

Wat wij doen: enthousiaste, gedreven en competente mensen werven voor onze opdrachtgevers

Hulp nodig? Chat met ons