fbpx Skip to main content

Als gastvrouw bij zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg draagt Janet eraan bij dat cliënten kunnen genieten van hun maaltijden. “Eten bindt, zegt men wel eens. Ik ben blij dat ik hier deel van mag uitmaken.”

Sinds september 2023 is Janet aan de slag in zorgcentrum Clara Feyoena Heem. Ze zag de vacature van gastvrouw voorbijkomen op de Facebook-pagina van detacheringsbureau Okeedo en was meteen enthousiast.

Sociale contacten

In haar functie als gastvrouw zorgt Janet ervoor dat cliënten ’s ochtends en ’s middags toegang hebben tot een buffet, en ’s avonds tot een warme maaltijd. Wat haar werk zo mooi maakt? “Ik vind het fijn om met mensen te werken die ergens hulp bij nodig hebben”, legt Janet uit. “Het geeft me een dankbaar gevoel om voor hen van betekenis te zijn.”

>>> Werken in de zorg

Ook de sociale kant van de baan spreekt Janet aan. “Mensen hebben onderling contact en ze zijn samen door met elkaar aan tafel te gaan. Eten bindt. Wat is er fijner om hier vanaf de zijlijn deel van uit te maken?” Het contact met Okeedo draagt zeker bij aan het werkplezier, aldus Janet. “De mensen bij Okeedo zijn attent en behulpzaam. We hebben korte lijnen, dit werkt erg prettig.”

Van betekenis zijn voor kwetsbare mensen

De zorg is geen nieuwe sector voor Janet. “Ik heb verschillende ervaringen in de zorg en begeleiding. Na het afronden van mijn opleiding SPW 4 heb ik gedurende een periode van zestien jaar met mensen met een beperking gewerkt. Dit was op een woonlocatie waar zorg en begeleiding werd geboden aan verschillende groepen cliënten. Daarnaast ben ik actief geweest als activiteitenbegeleidster met ouderen en in de thuiszorg.”

Janet geeft aan dat ze het mooi vindt om iets te kunnen betekenen voor kwetsbare mensen. “Ik wil graag de zorg bieden die nodig is. En dat kan op verschillende manieren, ook in de functie van gastvrouw.”

Wil je ook van betekenis zijn in de zorg?

Bekijk onze vacatures Neem contact op
Hulp nodig? Chat met ons