fbpx Skip to main content
groei

Afgelopen jaar legde het coronavirus opnieuw pijnlijk bloot dat er veel personeelsschaarste is in de zorg. Toch hebben we met ons team en onze opdrachtgevers in de zorg ook afgelopen jaar weer mooie stappen mogen zetten.

In een markt waar enorme arbeidskrapte speelt, is groei geen vanzelfsprekendheid. Groei begint met focus. Wij verkopen als detacheringsbureau voor de zorg vaker ‘nee’ dan ‘ja’. Dat geeft ons team richting en rust. Ook focussen wij ons heel specifiek op de vraagstukken rondom schaarste in de zorg. Die vraagstukken ontleden we en knippen we vervolgens op in concepten die we als dienst aanbieden.

Ontdek onze concepten voor de zorg

Onze concepten bieden een duurzame oplossing, in plaats van tijdelijke pleisters die weinig fundamenteels opbouwen en wel geld kosten. Wij ontzorgen opdrachtgevers van A tot Z waarbij we echte meerwaarde toevoegen. Dit varieert van complete opleidingen tot het overnemen van de begeleiding, of juist die extra aandachtmomenten waardoor medewerkers met energie naar het werk blijven gaan. Het helpt onze opdrachtgevers daadwerkelijk verder.

Impact

Door het coronavirus kwam er afgelopen twee jaar nog meer druk op de schouders van het zorgpersoneel te liggen. De uitstroom en het ziekteverzuim steeg. De zorg moet toch doordraaien, waardoor er automatisch een groter beroep wordt gedaan op partners zoals Okeedo.

‘Het was heel bijzonder om aan de frontlinie te staan’

We waren in maart 2020 onderdeel van het eerste ‘opschaalteam’ van het Erasmus MC en faciliteerden afgelopen jaar 75 collega’s op het hoofdkantoor van GGD GHOR. Het was heel bijzonder om aan de frontlinie te staan en direct impact uit te kunnen oefenen. Anderzijds hadden wij natuurlijk ook last van de beperkingen en is bijvoorbeeld een aantal van onze opleidingen uitgesteld.

Flexibiliteit

Een andere ontwikkeling is dat de overheid er alles aan doet om de flexibiliteit minder rekbaar te maken. De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) was de eerste stap en er komt meer. Omdat wij vanuit een duurzaamheidsmodel werken, vinden we de hervormingen in de uitzend- en detacheringswetgeving niet zo spannend. Contractvormen zijn ons inziens een instrument. Voor de uitzendwereld – met name binnen het MKB – zal het wel steeds lastiger én duurder worden. Enerzijds is er de overheid die de kosten voor flexibele contracten opvoert en anderzijds is er een arbeidsmarkt die de ‘cost per hire’ omhoog duwt. De klant moet dit nog wel willen en kunnen betalen.

>>> Ontvang de whitepaper ‘Kosten van outsourcen vs. personeel in eigen beheer’

Als Okeedo houden we vast aan onze missie voor onder meer de VVT, GGZ, ziekenhuizen en gehandicaptenzorg: de zorg gezonder maken met gelukkige mensen. Dat we hierin ook afgelopen jaar weer flinke stappen hebben gezet, maakt me enorm trots!

Wesley Buitenhuis, managing director Okeedo

Dit is Okeedo Neem contact op
Hulp nodig? Chat met ons