fbpx Skip to main content
ic-buddy

Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn massaal op zoek naar extra medewerkers. Als IC-buddy of zorgondersteuner verlichten zij de druk op het eigen personeel door COVID-19.

Zowel door het grote aantal patiënten met COVID-19 als door ziekteverzuim onder eigen personeel, is de situatie volgens betrokkenen penibel. Onder meer in ziekenhuizen is de nood hoog. “We merken vooral veel vraag naar extra medewerkers voor ondersteunende taken”, vertelt Saskia Sonderman van Okeedo. “Denk aan medewerkers voor telefonische triage of ‘buddies’ die het eten en drinken op een IC of corona-afdeling verzorgen. Maar er is ook een ziekenhuis waar we helpenden inzetten op een afdeling Thoraxchirurgie. Door hun ondersteunende werkzaamheden verlichten zij het werk van verpleegkundigen.”

IC-buddies nodig? Neem contact op

‘IC-buddy binnen een week voorstellen’

Voor de flexibele opschaling van het aantal medewerkers maakt Okeedo onder meer gebruik van haar ‘talent pool’. Sonderman: “Ook zoeken we gericht voor onze opdrachtgevers naar mensen die aan de opgestelde profielen voldoen, bijvoorbeeld voor IC-buddy. Meestal kunnen we de eerste medewerkers al binnen een week voorstellen.”

>>> Zorgondersteuners Nina en Nick waren verpleegkundigen en coronapatiënten tot grote steun tijdens de eerste coronagolf. Lees hier hun verhaal!

De focus bij de werving ligt op hbo-v studenten. “Zij geven aan iets te willen bijdragen in deze crisis”, aldus Sonderman. “Maar we kijken ook naar andere hbo-studenten of horecamedewerkers die zonder werk zitten. We zoeken onder hen naar frisse mensen die de ambitie hebben om mensen te helpen en het verschil te maken voor onze opdrachtgevers. We zijn er ook mee bezig om deze doelgroep om te scholen naar minimaal mbo 2-niveau, zodat ze niet alleen nu maar ook na de coronacrisis inzetbaar zijn in de zorg.”

Bekijk onze concepten voor ziekenhuizen en VVT

Lees ook:

Okeedo ontwikkelt samen met partners leertraject voor IC-zorgondersteuners

Coronateam Okeedo bij Erasmus MC: ‘In het heetst van de strijd gestaan’

Hulp nodig? Chat met ons