fbpx Skip to main content

Door de nijpende personeelstekorten in de zorg lijken HR-managers zich in een overlevingsmodus te bevinden. Het is belangrijk dat ze zich – juist nu – focussen op de lange termijn, aldus FWG in het onderzoeksrapport ‘Zorg voor later’.

De derde editie van de HR Trendmonitor Zorg geeft een overzicht van de actuele ontwikkelingen in het HR-vak in de zorg. De titel ‘Zorg voor later’ refereert aan de uitdaging voor HR om ook in de toekomst voldoende en kwalitatief goede zorg te blijven leveren.

Meer werkplezier en aantrekkelijk werkgeverschap

De HR-manager anno 2018 richt zich graag op de toekomst, op (meer) werkplezier en aantrekkelijk werkgeverschap. Tegelijkertijd vragen personeelstekorten, moeilijk vervulbare vacatures en stijgende verzuimcijfers dagelijks zijn aandacht, aldus enkele van de conclusies uit het rapport.

Eén groot thema: de arbeidsmarkt

“Er is maar één groot thema op dit moment: de arbeidsmarkt”, omschrijft één van de geïnterviewde HR-managers het huidige klimaat in de zorg. De personeelstekorten komen niet alleen door een lage instroom, de zorg heeft ook te maken met een zeer hoge uitstroom. Ook de andere thema’s die in het rapport worden besproken hangen, direct of indirect, samen met de arbeidsmarktkrapte.

Lees ook:

7 kansen om het personeelstekort in de zorg terug te dringen

‘Tijd voor aanpak verzuim en personeelstekort in de zorg’

Hulp nodig? Chat met ons