fbpx Skip to main content

Inteon en Okeedo, beide dienstverleners in de zorg, zijn een samenwerking aangegaan rond het nieuwe concept FLEX. In dit integrale concept voor de langdurige zorg richt Okeedo zich op de inzet van FLEX-medewerkers en biedt Inteon ondersteuning in de bedrijfsvoering.

Het FLEX-concept speelt in op de behoefte aan bekwame en enthousiaste medewerkers met gerichte werving, scholing en aanbod van zorgondersteuners, verzorgenden en verpleegkundigen. Waarmee, behalve een hospitality-DNA, eveneens relevante kennis en ervaring van buiten naar binnen wordt gebracht. Het FLEX-concept biedt zorgorganisaties, behalve een antwoord voor nu, vooral oplossingen voor de lange termijn. Onder meer door het inrichten van een structurele flexibele schil en het optimaliseren van processen in de bedrijfsvoering.

Ontwikkelingen in de zorg

Inteon en Okeedo signaleren dezelfde ontwikkelingen in de zorg, zoals bijvoorbeeld het kleinschaliger organiseren van zorg en het meer en meer centraal stellen van de bewoner en patiënt. De enorme krapte op de arbeidsmarkt maakt de uitvoering van beleid evenwel uitdagend voor zorgorganisaties en inventieve oplossingen noodzakelijk. “Als je de bewoner of patiënt centraal wilt stellen, moet je professionals op de juiste wijze ondersteunen en in hun kracht zetten”, aldus Roy Martini, partner bij Inteon. De toenemende focus op woon- en welzijnstaken vraagt om een andere aanpak. De juiste dingen doen en de juiste dingen goed doen, waarbij de zorg en ondersteunende processen integraal worden georganiseerd. “Daarmee win je capaciteit, bespaar je kosten en kun je dagelijks het verschil maken.”

>>> Lees ook: Detacheringsbureau zorg: alles over detacheren in zorg en welzijn

Elke organisatie en daarmee ieder vraagstuk is uniek, benadrukt Yvonne de Jong, partner bij Inteon. “Om te voorkomen dat wordt uitgegaan van voor-gedefinieerde oplossingen kijken we door de bril van de opdrachtgever naar vraagstukken, uitdagingen en oplossingen.”

Kansen in samenwerking

Wesley Buitenhuis, managing director van Okeedo, ziet veel kansen in de samenwerking met Inteon. “Beide partijen versterken elkaar, in kennis en met het netwerk dat we hebben in de zorg. Inteon heeft een sterke positie in de VVT-sector, Okeedo groeit snel in ziekenhuizen en slaat ook haar vleugels uit in de ouderenzorg. We hebben dezelfde visie op de markt en bundelen nu onze krachten om een goed antwoord te bieden op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de zorg.”

Lees ook:

7 kansen om het personeelstekort in de zorg terug te dringen

‘Tijd voor aanpak verzuim en personeelstekort in de zorg’

 

 

 

Hulp nodig? Chat met ons