fbpx Skip to main content
junior recruiter

Nick werkt sinds 1 februari bij Okeedo als junior recruiter. Hier heeft hij het allereerste contact met mensen die bij ons detacheringsbureau solliciteren. Hij stelt hen op hun gemak en helpt hen vanuit persoonlijke aandacht de juiste functie te vinden. “De zorg is de mooiste sector die er is.”

“Ik vind het mooi om een eerste gesprek te voeren terwijl je elkaar helemaal niet kent”, vertelt Nick. “Tijdens mijn gesprekken probeer ik een persoonlijke band te krijgen met de mensen, zodat ze meteen een goed gevoel hebben bij onze organisatie en zich gehoord voelen.”

ICT en zorg

In 2014 deed Nick de opleiding tot ICT-medewerker en werkte daarna twee jaar in een computerwinkel als reparateur en verkoopmedewerker. “Heel leuk, maar ik wilde meer contact met mensen”, vertelt hij. Niet lang daarna ging hij verder in de zorg om die wens te vervullen. Hij werkte vier jaar in de zorg, eerst als zorgondersteuner / helpende en later als persoonlijk begeleider voor specifieke doelgroepen.

Beide werkervaringen komen goed van pas in zijn werk nu. “Mijn werkervaring in de zorg geeft mij bij Okeedo veel voordeel. Tijdens de eerste contactmomenten kan ik goed aanvoelen wat de sollicitant wenst en of hij/zij goed in de zorg past”, vertelt Nick. “Ik heb namelijk zelf ervaren hoe het is om in de zorg te werken en weet hoe het gaat bij verschillende instellingen.”

Kom alles te weten over werken in de zorg

Ook de werkervaring in de ICT draagt bij. “Daar heb ik geleerd dat geduld erg belangrijk is. Er is veel vraag naar zorgmedewerkers en veel organisaties hebben mensen nodig. Ik kan goed mijn rust bewaren en geduldig blijven wanneer het een keer wat tegenzit.”

‘Kom in de zorg werken’

“De zorg is de mooiste sector die er is”, vindt Nick. Hij raadt dan ook iedereen aan de stap richting de zorg te wagen. “En dat kan nu”, aldus Nick. “Omdat er veel vacatures zijn en zullen blijven, maar ook omdat Okeedo een omscholingstraject heeft ontwikkeld voor mensen die nooit de stap naar de zorg hebben genomen maar dat nu wel willen. We noemen dit concept De Klas, waarmee gemotiveerde mensen versneld in vijftien maanden worden opgeleid tot verzorgende IG en tegelijkertijd als helpende werken. Tijdens het traject worden medewerkers goed begeleid door een verpleegkundige en ondersteund door een van onze engagement managers.”

Bekijk onze vacatures

Deze persoonlijke aandacht zit in het DNA van Okeedo, gaat hij verder. “We zijn altijd bereikbaar en reageren snel op onze medewerkers zodat alles zo soepel mogelijk opgelost of besproken kan worden. We proberen zoveel mogelijk contact te houden met onze medewerkers en steken onze waardering voor hen niet onder stoelen of banken. Dit laten we zien door een kaartje te sturen als een collega bijvoorbeeld jarig is of cadeautjes te delen als we groei doormaken.”

Nick werkt nu enkele maanden voor Okeedo en is erg enthousiast. “Ik heb veel geleerd en zie mijzelf grote stappen maken. En ook ik krijg die waardering terug van mijn collega’s.”

Meer verhalen van Okeedo'ers Neem contact op

 

Hulp nodig? Chat met ons