fbpx Skip to main content

Zorgorganisatie Kalorama en detacheringsbureau Okeedo zijn een samenwerking aangegaan voor de werving, selectie en ontwikkeling van nieuwe medewerkers. Beide partijen maken zich hiermee sterk voor voldoende en goede zorgprofessionals voor de bewoners van Kalorama.

Kalorama-bestuurder Fieke van Deutekom en Wesley Buitenhuis, managing director van Okeedo, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst op 20 maart. De samenwerking richt zich in eerste instantie op Verzorgenden IG voor locatie Veste Brakkenstein in Nijmegen en zal bij succes worden uitgerold over de hele organisatie.

>>> Lees ook: Detacheringsbureau zorg: alles over detacheren in zorg en welzijn

“Het is best ingewikkeld om goede mensen te vinden”, aldus Els Peters, locatiemanager van Veste Brakkenstein. “Niet alleen voor ons, maar voor heel veel zorgorganisaties. Om goede zorg te blijven verlenen heb je professionals nodig die bevoegd en bekwaam zijn, maar bovendien gericht zijn op het welzijn van bewoners. Met Okeedo denken we dat waar te kunnen maken.”

Opleiden en begeleiden

In de huidige ontwikkeling naar zelforganisatie bij Kalorama, krijgen teams en medewerkers veel vertrouwen om hun vakmanschap in te zetten. “Zelforganisatie brengt een cultuuromslag met zich mee, die niet van de ene op de andere dag is gerealiseerd”, licht Peters toe. “Ook daarin kan Okeedo van betekenis zijn. Door het juiste type medewerker te werven, maar ook door het opleiden en blijvend begeleiden van medewerkers door de engagement manager van Okeedo. Dat is in mijn ogen een grote meerwaarde ten opzichte van een gewoon uitzendbureau.”

Maatwerk voor teams

Wesley Buitenhuis spreekt namens Okeedo van ‘een echt gevoel van partnership’ met Kalorama. “Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt hebben zorgorganisaties behoefte aan een structurele partner die hen ontzorgt. Maar nieuwe medewerkers moeten wel passen in de teams en de organisatie. Daarom komen we eerst langs om te zien en te bespreken waaraan behoefte is, om van daaruit de werving en selectie op te starten. Vervolgens heeft onze engagement manager constant aandacht voor de medewerkers. Onze ambitie is om alle zorgorganisaties te voorzien van enthousiaste mensen die aanstekelijk werken op bestaande teams. Het is een bewezen concept, waar steeds meer organisaties in de ouderenzorg voor kiezen.”

Lees ook:

Sutfene ontwikkelt eigen flexpool met Okeedo

7 kansen om het personeelstekort in de zorg terug te dringen

 

Hulp nodig? Chat met ons