fbpx Skip to main content

De Tweede Kamer is bezorgd over de capaciteit van de verpleeghuizen. Er staan veel ouderen op de wachtlijst voor intensieve zorg in verpleeghuizen. Maar minister Conny Helder van Langdurige Zorg zet de eerder afgesproken 50.000 extra verpleeghuisplekken ter discussie.

Dat meldt Skipr naar aanleiding van berichtgeving van het ANP. Minister Helder stelde in het tv-programma Meldpunt dat de eerder afgesproken extra 50.000 plekken in verpleeghuizen er niet komen. Volgens haar heeft het bijbouwen van verpleeghuisplekken in de huidige vorm geen zin, omdat er toch geen personeel is. Terwijl vorig jaar april dit in een akkoord met een groot aantal partijen wel is vastgelegd. Er is afgesproken dat er 50.000 plekken voor 2031 worden gerealiseerd.

Debat

Begin april vroegen PVV, GroenLinks en PvdA de minister in een debat deze bezuiniging van tafel te halen. De partijen zijn geschokt dat de minister deze beslissing alleen heeft genomen en vinden tevens dat die extra plekken er moeten komen. Helder gaf vervolgens aan dat die 50.000 plekken er wel komen, maar wat haar betreft niet in de ‘traditionele’ verpleeghuizen zoals die er nu zijn. Ze wil naar andere vormen van verpleegzorg, die thuis of in kleinschalige woonzorgvoorzieningen kan worden gegeven.

>>> Werken in de ouderenzorg: veel vacatures in het verpleeghuis en verzorgingshuis

Voor de zomer komt de minister met een plan voor de transformatie van de huidige verpleeghuiszorg. Ook hoopt ze dat het veld met plannen komt.

Concept De Klas

Als oplossing voor het grote personeelstekort in de langdurige zorg heeft Okeedo ‘De Klas’ ontwikkeld. Met dit concept worden zorgprofessionals op niveau 2 in 15 maanden opgeleid tot verzorgende IG. De deelnemers zijn direct inzetbaar als helpende (plus) voor 24 uur per week. Daarnaast zitten zij één dag per twee weken in opleiding. Okeedo zorgt hierbij voor de begeleiding van de deelnemers door ervaren en meewerkende begeleiders.

Meer informatie over De Klas Neem contact op

 

Lees ook:

Verzorgende IG schaars? Opleiden met De Klas biedt werkgevers uitkomst

 

 

 

 

Hulp nodig? Chat met ons