fbpx Skip to main content

Ze houdt van koken en heeft een zorgzaam karakter. De functie van VersZorgende bij GGZ Delfland in Schiedam is Maltie dan ook op het lijf geschreven. Toch werkte Maltie niet altijd in deze sector. “Voorheen was ik werkzaam als ambtenaar bij politie en justitie. Maar ik merk dat ik me erg prettig voel in de zorg.”

Als VersZorgende bereidt ze gezonde en verse maaltijden. Ze doet dit voor en vaak samen mét de cliënten. Maltie: “Daarnaast is ook aandacht voor cliënten erg belangrijk. Ik merk dat dit gewaardeerd wordt. Bijvoorbeeld als we een praatje maken wanneer mensen binnenlopen of tijdens het samenwerken in de keuken. Op deze manier bouw je een bijzondere vertrouwensband met elkaar op.”

Bekijk onze vacatures

Bovendien is koken iets wat Maltie graag doet. “Ik vind koken superleuk. Het mooiste aan mijn baan is als ik zie dat de cliënten tevreden zijn en genoten hebben van hun maaltijd. Wanneer ze vragen of ik er morgen weer ben, geeft me dat veel voldoening!”

Kookworkshops en events

Maltie kwam de vacature voor VersZorgende tegen via Okeedo. “Okeedo biedt een ruime keuze in zorgfuncties die mijn aandacht trokken”, vertelt ze. “Als je belangstelling in de zorg hebt, zit er altijd wel iets tussen wat interessant voor je kan zijn. Okeedo is een fijne werkgever met veel aandacht en goede begeleiding voor haar werknemers. Zo organiseren ze bijvoorbeeld leuke kookworkshops en kennisevents.”

Of ervaring in de zorg vereist is om voor deze functies in aanmerking te komen? Niet per se. “Behalve dat ik in mijn studententijd een aantal jaren in het Bronovo ziekenhuis heb gewerkt als weekendhulp, heb ik verder geen werk- of studieachtergrond in de zorg. Voorheen was ik ambtenaar bij de overheid. Maar in de zorg voel ik me prettig. Zorgen voor anderen, op welke manier dan ook, maakt me blij!”

Alles over werken in de zorg Neem contact op
Hulp nodig? Chat met ons