fbpx Skip to main content

Okeedo introduceert een wervingsapp die medewerkers in vijf stappen beloont voor het aandragen van nieuwe collega’s. De tool Jobsy, die de detacheerder samen met agap2 ontwikkelde, is 8 januari gelanceerd op het InnovationLAB tijdens de vakbeurs Horecava.

De nieuwe app Jobsy geeft afnemers de mogelijkheid om nieuwe mensen te werven via het netwerk van bestaande medewerkers. Zij worden daarvoor tot maar liefst vijf keer beloond: 1. als de medewerker een vacature deelt met een kandidaat, 2. als de kandidaat die verwijzing bevestigt, 3. als het tot een sollicitatiegesprek komt, 4. als de proeftijd start en 5. als de kandidaat definitief wordt aangenomen. Voor elke stap krijgt de medewerker punten, die hij of zij via een persoonlijk dashboard kan bijhouden en bij een te bepalen aantal kan verzilveren.

Slagingspercentage

Werven via eigen netwerken heeft vele voordelen. “Het werkt sneller, verbindt medewerkers met de organisatie en het slagingspercentage stijgt”, aldus Wesley Buitenhuis, managing director van Okeedo. “Daarnaast gaat de kwaliteit van de kandidaten omhoog. Medewerkers kennen het bedrijf en het type persoon waarnaar de werkgever op zoek is en willen intern niet voor schut staan. Daar vindt dus al een voorselectie plaats.”

Voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden

Bovendien gaan volgens Buitenhuis ook de recruitmentkosten omlaag. “Je betaalt je als werkgever blauw aan wervingskanalen, maar het effect is niet navenant. Anderzijds is het voor werkzoekenden erg ondoorzichtig om een weg te zoeken naar de juiste baan. Jobsy is voor zowel werkgevers, werknemers als werkzoekenden een uitkomst.”

Uitrol

Hans Pieter de Vries, country manager van agap2, heeft samen met zijn team de technische ontwikkeling van de innovatieve app opgepakt. Okeedo zal Jobsy in eerste instantie voor eigen werving en selectie gebruiken, ten behoeve van opdrachtgevers in de zorg. Op termijn komt de app ook beschikbaar voor andere bedrijven en organisaties. Wilt u meer informatie over Jobsy?

We komen graag in contact!

Fotobijschrift: Wesley Buitenhuis (links) en Hans Pieter de Vries (agap2) bij de lancering van de wervingsapp Jobsy op vakbeurs Horecava.

Lees ook:

Enquête: Fijne collega’s dragen het meeste bij aan werkgeluk

Onderzoek: de belangrijkste redenen om voor een detacheerder te kiezen

Hulp nodig? Chat met ons