fbpx Skip to main content
hospitality klas

Okeedo heeft het concept Hospitality Klas! ontwikkeld voor verzorgings- en verpleeghuizen. Hiermee worden direct inzetbare medewerkers uit de gastvrijheidsbranche binnen vijf maanden opgeleid tot helpende. Okeedo speelt zo in op de behoefte aan gastvrij zorgpersoneel op korte termijn.

De medewerkers krijgen onder meer scholing in huishoudelijke taken, ADL-taken, algemene zorgtaken, voedings- en dieetleer en dementie. Okeedo verzorgt de werving, opleiding en begeleiding. Tevens draagt Okeedo de risico’s voor iedere medewerker, zodat uitstroom en verzuim minimaal is.

Groot potentieel aan gastvrije professionals

De gastvrijheidsbranche en aangrenzende sectoren liepen enorme klappen op door de coronacrisis. Veel medewerkers uit deze branches hebben interesse om in de zorg te gaan werken. Dit biedt een potentieel van tienduizenden gemotiveerde collega’s die in de zorg welkom zijn.

Samenwerking

Zorgorganisaties kunnen een Hospitality Klas! afnemen van vijf medewerkers en één begeleider. Het is mogelijk om meerdere klassen af te nemen, zodat de zorgcapaciteit direct wordt opgeschaald. Iedere medewerker is minimaal 24 uur per week inzetbaar en kan direct worden ingezet op ADL en als ondersteunend medewerker.

De samenwerking duurt twaalf maanden per klas. De eerste vier weken bestaan uit een proeftijd waarin meewerken, on-boarden en inhechten in de organisatie centraal staan. De volgende vijf maanden bestaan uit een duaal leertraject van werken en leren.

Werving en selectie

Het leertraject is maatwerk. Na akkoord heeft Okeedo gemiddeld zes weken nodig om een klas samen te stellen. Een HR-medewerker van de zorgorganisatie ondersteunt bij de selectie, waarbij we ook rekening houden met de cultuur en het DNA van de organisatie. Ook wordt de volgorde van onderwerpen en gewenste taken gedurende het werkleertraject in overleg bepaald om een maximale productiviteit op de werkvloer te realiseren.

Interesse in de Hospitality Klas? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden!

Neem contact op

Lees ook:

Verzorgende IG schaars? Opleiden met ‘De Klas’ biedt werkgevers uitkomst

Grote vraag naar extra zorgondersteuners in ziekenhuizen en VVT

Hulp nodig? Chat met ons