fbpx Skip to main content
FD Gazelle Award 2022

We hebben een FD Gazelle Award 2022 gewonnen! In Theater Amsterdam werd 22 november bekendgemaakt dat we als detacheringsbureau voor de zorg bij de snelst groeiende ondernemingen van Nederland horen.

De FD Gazelle Award is een initiatief van het FD voor de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Een FD Gazelle is een bedrijf dat tussen 2019 en 2021 met ten minste 20% in omzet is gegroeid en bovendien winstgevend dat laatste jaar afsloot.

Ook tijdens de vorige editie sleepte Okeedo een FD Gazelle Award in de wacht. Toen, als start-up, nog in de categorie ‘klein’, dit jaar in de categorie ‘midden’. “Van een start-up met een droom zijn we inmiddels uitgegroeid tot een landelijke speler die zichtbaar impact maakt”, reageert managing director Wesley Buitenhuis. “Voor Okeedo is dit opnieuw een prachtige erkenning dat onze organisatie van betekenis is voor de zorg in Nederland.”

Arbeidsmarktbehoefte in de zorg

In de eindscore weegt de omzetgroei voor 50 procent mee, de winstgevendheid en de groei van het aantal medewerkers elk voor 25 procent. Buitenhuis: “Okeedo groeit al vanaf het begin stevig. Dit komt met name doordat wij de arbeidsmarktbehoefte in de zorg op een andere manier invullen. Een voorbeeld hiervan is ons concept De Klas waarmee we, inclusief opleiding en begeleiding, antwoord geven op het enorme tekort aan verzorgenden in de ouderenzorg.”

Ontdek De Klas

Als ander voorbeeld noemt Buitenhuis de Zorgondersteuner Plus. “Dit is ons concept voor ziekenhuizen om het tekort aan verpleegkundigen tegen te gaan. Dit doen we door het detacheren van medewerkers die facilitaire en licht-verpleegtechnische handelingen verrichten en zo het werk van de verpleging verlichten.”

Ontdek de Zorgondersteuner Plus

FD Gazelle Award 2022

Alle 685 FD Gazellen van 2022 zijn ingedeeld in twaalf categorieën, verdeeld over vier regio´s en drie omzetgroottes. De top drie binnen deze categorieën werden extra in het zonnetje gezet met een bronzen, zilveren en gouden FD Gazelle Award. Okeedo behaalde van de 87 genomineerden in de categorie midden in de regio West de vierde plek.


Wil je weten wat Okeedo voor jouw zorgorganisatie of ziekenhuis kan betekenen? We bespreken het graag.

Neem contact op

Lees ook:

Okeedo derde snelst groeiende onderneming van Nederland in 2021

Detacheringsbureau zorg: alles over detacheren in zorg en welzijn

Hulp nodig? Chat met ons