fbpx Skip to main content
opleiding Verpleegkunde

Voor het studiejaar 2021/2022 hebben circa 8100 jongeren zich ingeschreven voor de hbo-opleiding Verpleegkunde. Dat is even veel als vorig jaar, toen het aantal inschrijvingen met 17 procent steeg.

De cijfers komen van de Vereniging Hogescholen (VH). Voor de voltijdopleiding hbo-Verpleegkunde steeg het aantal aanmeldingen met 1 procent. Het aantal aanmeldingen voor de deeltijdopleiding daalde met 6 procent en voor de duale opleiding met 7 procent. Vorig jaar steeg het aantal aanmeldingen voor deze duale opleiding nog met 9 procent, meldt Skipr.

Werken als zorgstudent

‘Nieuwe aanwas hard nodig’

Op dit moment hebben 157.950 jongeren zich aangemeld voor een studie op hbo-niveau. Dat is 6,8% minder dan vorig jaar na de aanmelddeadline. Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen: ”De grote stijging in het aantal aanmeldingen vorig jaar kwam door corona. We gaan nu langzaam terug naar het niveau van voor corona.”

Ondanks de generieke daling zijn de aanmeldingen voor studies in de gezondheidszorg stabiel, zelfs ten opzichte van de forse toename van vorig jaar. Limmen: “Het is goed om te zien dat studenten wederom voor een opleiding in de zorg kiezen, daar is de nieuwe aanwas hard nodig.”

Check onze vacatures voor hbo-v studenten

Lees ook:

Bijbaan in de zorg: dit zijn de mogelijkheden voor hbo-v studenten

Werken in de zorg: alles over opleidingen, niveaus en vacatures

 

Hulp nodig? Chat met ons