fbpx Skip to main content
Patrick Siteur

“Sinds november 2020 zendt Okeedo een tiental zorgbuddy’s uit bij ons Thoraxcentrum van het MST. Dit zijn niveau 3 medewerkers die zowel verpleegtechnische als facilitaire taken verrichten en vallen onder het concept Zorgondersteuner Plus.

De zorgbuddy’s bevallen ons erg goed. Zij nemen de zwaardere ADL-zorg op zich en doen verpleegtechnische handelingen zoals zwachtelen en bloedsuiker meten. Ook het voorraadbeheer voor onder meer wond- en infuusmateriaal en specifieke verpleegkundige artikelen valt onder hun pakket. De zorgbuddy stemt met de verpleegkundige af waar hulp het meest noodzakelijk is en de verpleegkundige is altijd eindverantwoordelijk. Deze combinatie is ideaal, want hierdoor hebben de verpleegkundigen meer ruimte voor hun kerntaken.

Werkgever? Ontdek Okeedo!

Wij zijn erg tevreden over de samenwerking. Het levert ons meerdere voordelen op. De functie ‘zorgbuddy’ bestond bijvoorbeeld nog niet in het MST. Wij zouden eigen zorgbuddy’s eerst moeten toerusten terwijl de medewerkers van Okeedo bij binnenkomst al volledig bevoegd en bekwaamd zijn. Daarnaast heeft Okeedo de regel dat als een uitgezonden medewerker duizend uur bij ons heeft gewerkt, wij deze kosteloos mogen overnemen. Dat hebben we dus ook al een aantal keer gedaan. Ook zorgt Okeedo voor continue nieuwe aanwas. Zij presteren het telkens opnieuw om mensen aan te trekken die wij niet hadden kunnen binnenhalen.”

>>> Lees ook: ‘De zorgbuddy in het MST is een verademing voor de verpleging’ (met video)

Lees meer referenties Neem contact op
Hulp nodig? Chat met ons