fbpx Skip to main content

Met het project Carrièreswitchers heeft Pluryn de Nationale HR Zorg Award 2018 gewonnen. De prijs, een initiatief van FWG Progressional People, werd 25 september uitgereikt aan het beste idee voor meer werkplezier.

Pluryn biedt zij-instromers via het project Carrièreswitchers een tweejarig omscholingstraject waarbij de instromers direct in dienst komen en een salaris ontvangen. Zij gaan aan de slag en volgen tegelijkertijd de opleiding mbo 4 Maatschappelijke zorg, met de uitstroomrichtingen gehandicaptenzorg of jeugd. Pluryn verzorgt dit traject in samenwerking met het ROC. Uit de 600 aanmeldingen zijn 60 zij-instromers geplaatst, waaronder ook veel mannen, van kok tot hovenier of drogist.

Genomineerden HR Zorg Award

Er waren 52 inzendingen voor deze editie van de HR Award. Behalve Pluryn waren ook St. Antonius Ziekenhuis, Amsterdam UMC locatie AMC, ziekenhuis Nij Smellinghe en Ziekenhuis Gelderse Vallei genomineerd. De jury beoordeelde de inzendingen op hun bijdrage aan werkplezier, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Werkplezier van huidige medewerkers

Volgens de vakjury zorgt het project Carrièreswitchers niet alleen voor nieuwe medewerkers, maar vergroot het ook het werkplezier van de huidige medewerkers en getuigt het project van lef. De gewonnen cheque van 10.000 euro mag worden besteed aan het verder uitwerken van plannen voor meer werkplezier.

Lees ook: Werken in de zorg: dit zijn de kabinetsplannen voor 2019

Hulp nodig? Chat met ons