fbpx Skip to main content

Elke zorgorganisatie kan goede verzorgenden IG gebruiken. Kimm is als praktijkcoach van Okeedo betrokken bij De Klas, een concept waarbij helpenden in 15 maanden worden opgeleid en begeleid tot verzorgende IG. “Ik ben overtuigd van het nut van een persoonlijke aanpak.”

Kimm is sinds maart 2020 als praktijkcoach werkzaam bij Okeedo. Kort daarna startte haar eerste ‘Klas’, bij een zorgorganisatie in Hilversum. “Negen vrouwen, die heel gedreven zijn om hun opleiding en de samenwerking tot een succes te brengen”, vertelt Kimm. “In mijn functie ben ik aanspreekpunt voor zowel de opdrachtgever, praktijkbegeleiders als studenten. Ook selecteer ik de studenten voor de opdrachtgever.”

Interesse in De Klas? Ontvang de brochure!

Coachende rol voor studenten

Deelnemers aan De Klas zijn bij zorgorganisaties direct inzetbaar als helpende (plus) voor 24 uur per week. Daarnaast zitten zij één dag per twee weken in opleiding. “Onze praktijkbegeleiders begeleiden maximaal vijf studenten en ook de praktijkcoach heeft een coachende rol voor de student”, licht Kimm toe. “Wij zijn er niet alleen op de werkvloer, maar ook als we iets persoonlijks voor een student kunnen betekenen wat zijn of haar ontwikkeling in de weg staat. Ik ben overtuigd van het nut van een persoonlijke aanpak. Met de juiste begeleiding op de werkvloer behalen studenten het diploma gemakkelijker. Om een positieve groepsdynamiek te bevorderen, organiseren we ook leuke dingen voor de studenten, zoals een gezellige borrel of een uitje.”

Leerproces op de werkvloer

Kimm noemt het belangrijk dat studenten zich tijdens de opleiding honderd procent inzetten en selecteert daar ook op. “Ze moeten immers hele goede verzorgenden IG worden. Dat ze weten waar de knelpunten in de zorg liggen, daarop inspelen en zodoende de kwaliteit van zorg bewaken en bevorderen.”

Met haar achtergrond als verpleegkundige, met als specialisatie kinderverpleegkundige, in een ziekenhuis heeft Kimm veel ervaring als zorgverlener opgedaan en een klinische blik ontwikkeld. “Ook heb ik veel ervaring met de begeleiding van studenten in hun leerproces op de werkvloer. Dit kan ik nu heel goed gebruiken in mijn functie als praktijkcoach.”

Neem contact op

Lees ook:

Verzorgende IG schaars? Opleiden met ‘De Klas’ biedt werkgevers uitkomst

Okeedo introduceert nieuwe concepten voor care en cure

Hulp nodig? Chat met ons