fbpx Skip to main content

Sutfene start een eigen flexbureau voor een betere inzet van medewerkers. De ouderenzorgorganisatie, die werkzaam is in de regio Zutphen en Lochem, trekt voor de ontwikkeling en invulling van een flexpool op met detacheringsbureau Okeedo. Beide partijen zetten onlangs hun handtekening onder de samenwerking.

Sutfene heeft veel verschillende aanbieders van flexwerkers en kampt met een te hoge uitstroom onder deze groep. Met een eigen flexpool beoogt Sutfene meer grip op de inzet van flexwerkers en hen beter te begeleiden naar de juiste plekken in de organisatie. Okeedo brengt haar expertise in voor het opzetten en uitbouwen van de flexpool, waarvoor het bovendien de helft van de medewerkers levert.

‘Flexpool zorgt voor blijere medewerkers en stabilisering van teams’

“De inzet van flexibele uren verliep tot dusverre niet gestructureerd”, licht Sutfene-bestuurder Ben van Gent toe. “Daardoor zaten sommige flexwerkers op de bank terwijl er op andere locaties een personeelstekort was. Een eigen, gecentraliseerde flexpool zorgt voor blijere medewerkers, stabilisering van teams en meer effectiviteit.”

Niet simpelweg poppetjes plaatsen

Meer binding van flexwerkers met de organisatie is een belangrijke reden voor de genomen stap. “We willen af van een koude, tijdelijke instroom van flexwerkers om ze na een korte periode weer uit te zwaaien”, aldus Van Gent. “Aansluiting, betrokkenheid en ontwikkeling zijn belangrijke aspecten voor Sutfene. Okeedo snapt dat het bij recruitment niet om simpelweg poppetjes plaatsen gaat. Deze partner heeft de benodigde slagkracht, maar ook dezelfde behoefte als wij om mensen blijvend te verbinden. Onder meer door goed te kijken wie op welke plek past, zowel qua profiel als qua teamcultuur.”

Hybride model voor de flexpool

Wesley Buitenhuis, managing director van Okeedo, en Sutfene-bestuurder Ben van Gent spreken van ‘een unieke samenwerking’. “We zien beide dat de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt om nieuwe vormen van samenwerking vragen”, aldus Buitenhuis. “We geloven sterk in dit hybride model en voelen wederzijds vertrouwen. Als de uitvoering van de flexpool goed is, hebben we er beide voordeel van. Zo investeren we samen in de toekomst van de medewerkers en de zorg.”

Benieuwd wat Okeedo voor uw zorgorganisatie kan betekenen? We bespreken het graag!

Kom in contact

Lees ook:

Detacheringsbureau zorg: alles over detacheren in zorg en welzijn

Kalorama en Okeedo trekken samen op tegen personeelstekort

7 kansen om het personeelstekort in de zorg terug te dringen

Hulp nodig? Chat met ons