fbpx

Als oplossing voor de grote druk op verpleegkundigen in het ziekenhuis heeft Okeedo ‘De Zorgondersteuner Plus’ ontwikkeld. Met dit concept verricht een opgeleide professional van niveau 2 of hoger facilitaire taken en licht-verpleegtechnische handelingen, waardoor verpleegkundigen meer ruimte krijgen voor hun kerntaken.

De Zorgondersteuner Plus zit tussen de zorgondersteuner (facilitair) en verpleegkundige (zorg) in. Werkzaamheden kunnen onder meer algemene ondersteuning, patiënten eten en drinken geven, transport, bijvullen van verbandkarren en bedden verschonen zijn. Onder supervisie van een verpleegkundige kunnen daar bijvoorbeeld ADL-taken, bloedsuikercontroles, wondverzorging en het delen van medicatie bij komen.

Takenpakket op maat

Okeedo werft en selecteert kandidaten voor De Zorgondersteuner Plus en checkt hen op bevoegd- en bekwaamheid. Vervolgens worden de geselecteerde kandidaten voorgesteld om te bepalen of er een klik is met het ziekenhuis. Als het goed voelt, wordt de kandidaat aangenomen en kan de nieuwe collega aan de slag. De Zorgondersteuner Plus kan ook aanvullende studiemodules en cursussen volgen zodat het takenpakket past bij waar behoefte aan is op de verpleegafdeling.

‘We hebben de formatie nu weer op orde’

Diverse ziekenhuizen nemen het concept De Zorgondersteuner Plus inmiddels af, zoals Medisch Spectrum Twente (MST). “Op de Thorax-afdeling liepen we tegen enorme tekorten aan binnen de verpleging. Door de werkprocessen en vacatureruimte slimmer in te vullen met zorgondersteuners van Okeedo, hebben we de formatie nu weer op orde”, aldus Patrick Siteur, afdelingsmanager van het Thorax Centrum Twente binnen MST. “Het levert niet alleen een slimme besparing op, maar is ook nog eens effectief en leuker voor de verpleegkundigen die zich met hun eigen taken bezig kunnen houden.”

Wil je weten wat De Zorgondersteuner Plus voor jouw ziekenhuis kan betekenen?

Ontvang de brochure of

Neem contact op

 

Hulp nodig? Chat met ons