fbpx Skip to main content
tekort verpleegkundigen

Als oplossing voor het tekort aan verpleegkundigen in het ziekenhuis heeft Okeedo ‘De Zorgondersteuner Plus’ ontwikkeld. Met dit concept verricht een opgeleide professional van niveau 2 of hoger facilitaire taken en licht-verpleegtechnische handelingen, waardoor verpleegkundigen meer ruimte krijgen voor hun kerntaken.

De Zorgondersteuner Plus zit tussen de zorgondersteuner (facilitair) en verpleegkundige (zorg) in. Werkzaamheden kunnen onder meer algemene ondersteuning, patiënten eten en drinken geven, transport, bijvullen van verbandkarren en bedden verschonen zijn. Onder supervisie van een verpleegkundige kunnen daar bijvoorbeeld ADL-taken, bloedsuikercontroles, wondverzorging en het delen van medicatie bij komen.

Ontdek 'De Zorgondersteuner Plus'

Takenpakket op maat

Okeedo werft en selecteert kandidaten voor De Zorgondersteuner Plus en checkt hen op bevoegd- en bekwaamheid. Vervolgens worden de geselecteerde kandidaten voorgesteld om te bepalen of er een klik is met het ziekenhuis. Als het goed voelt, wordt de kandidaat aangenomen en kan de nieuwe collega aan de slag. De Zorgondersteuner Plus kan ook aanvullende studiemodules en cursussen volgen zodat het takenpakket past bij waar behoefte aan is op de verpleegafdeling.

‘We hebben de formatie nu weer op orde’

Diverse ziekenhuizen nemen het concept De Zorgondersteuner Plus inmiddels af, zoals Medisch Spectrum Twente (MST). “Al lange tijd kampen we op de verpleegafdeling met een hele hoge zorgzwaarte. De verpleegkundigen gaven aan dat daar een oplossing voor moest komen. En die oplossing zit ‘m in meer ondersteuning voor de ADL, zeiden ze. Dat is de reden dat we bij Okeedo zijn uitgekomen voor de zorgbuddy”, aldus Patrick Siteur, afdelingsmanager van het Thorax Centrum Twente binnen MST.

“We hebben bij Okeedo ontzettend enthousiaste en gemotiveerde zorgbuddy’s kunnen vinden. Die werken nu samen met verpleegkundigen op de afdeling. Daar zijn we ontzettend blij mee en de verpleegkundigen ook. Die hebben veel baat bij de inzet van de zorgbuddy’s en geven aan dat de zorgzwaarte echt afgenomen is.”

Bekijk hieronder de video over de zorgbuddy’s in het MST:

Wil je weten wat De Zorgondersteuner Plus voor jouw ziekenhuis kan betekenen?

Ontvang de brochure of

Neem contact op

 

Hulp nodig? Chat met ons