fbpx Skip to main content

De krapte op de arbeidsmarkt in de zorg vergt nieuwe oplossingen voor langere termijn, zo signaleerde Wesley Buitenhuis. Hij vertrok als Directeur bij hospitality agency Attend om zich met start-up Okeedo te focussen op de zorg. “Wij zetten zorgorganisaties in hun kracht door hun flexibele schil in te richten en te beheren en daarmee organisaties en teams in beweging te krijgen.”

“We willen elke zorgorganisatie gezond krijgen met gelukkige mensen”, zo steekt Buitenhuis de ambities met Okeedo niet onder stoelen of banken. “Gezond door een flexibele schil op te bouwen, in te richten en te beheren, waardoor verzuimkosten en het bedrijfsrisico door boventalligheid worden gereduceerd. Okeedo focust zich op recruitment, beheer en talentontwikkeling waardoor de zorgorganisatie zich kan focussen op haar kernactiviteiten.”

Lagere verzuimpercentages en tekorten

Het gelukkig maken van zorgorganisaties zit volgens de managing director van Okeedo in twee aspecten. “Met energieke en enthousiaste mensen brengen we bestaande teams in beweging. Het vliegwieleffect hiervan is dat organisaties zich blijvend ontwikkelen. Daarnaast verlichten we teams en medewerkers. Niet door ‘handjes’ te plaatsen, maar professionals als nieuwe en naaste collega’s. Met lagere verzuimpercentages en tekorten als gevolg.”

Structurele oplossingen

De krappe arbeidsmarkt vraagt om een compleet ander antwoord dan bestaande kortetermijnoplossingen, vindt Buitenhuis. “Uitzendbureaus werken kortcyclisch, terwijl er met de structureel flexibele schil van Okeedo geen ‘piek- en ziekflex’ meer nodig is en de opdrachtgever één partner voor aan de patiënt gekoppelde zorg heeft.” Voordat een medewerker bij een opdrachtgever aan de slag gaat, doorloopt hij of zij een intensief begeleidingstraject, inclusief uitvoerige screening, klikgesprek bij de opdrachtgever, opleidingstoets en inwerktraject.

Zorgondersteunende en medische functies

Okeedo signaleert dat verpleegkundigen nu vaak zorgondersteunende taken verrichten, wat de efficiency en hun motivatie niet ten goede komt. Buitenhuis: “Door Okeedo in te zetten voor werkzaamheden op niveau 2 en 3, worden BIG-geregistreerde zorgprofessionals en daarmee opdrachtgevers verlicht.” Behalve zorgondersteunende functies op niveau 2 en 3 richt Okeedo zich op zorgprofessionals als verpleegkundigen, anesthesiemedewerkers, doktersassistenten en OK-assistenten. Ook in de VVT-sector, GGZ en private zorg is Okeedo actief.

De mogelijkheden voor uw organisatie Neem contact op

Lees ook:

Detacheringsbureau zorg: alles over detacheren in zorg en welzijn

7 kansen om het personeelstekort in de zorg terug te dringen

Hulp nodig? Chat met ons