fbpx Skip to main content

Om uitstroom in de zorg te voorkomen, zouden leidinggevenden beter moeten communiceren. Ook het bieden van meer loopbaanmogelijkheden helpt de grote uitstroom bij zorgorganisaties te voorkomen, blijkt uit het landelijk Uitstroomonderzoek Zorg en Welzijn van RegioPlus.

Van de werknemers die hun werkgever in Zorg en Welzijn verlaten, wil ruim tachtig procent in de toekomst weer in de sector (blijven) werken. Als belangrijkste reden om te kiezen voor een andere baan geven zij aan een nieuwe stap te willen zetten, hetzij in een nieuwe functie of binnen hun huidige werkzaamheden. Bijna driekwart van de uitgestroomde medewerkers blijft binnen de sector werken, zo komt naar voren uit het onderzoek onder werknemers in cliëntgebonden functies.

Uitstroom in de zorg voorkomen

Ruim één op de vier uitstromende werknemers was korter dan een jaar in dienst bij zijn of haar werkgever. Gevraagd naar wat werkgevers hadden kunnen doen om het vertrek te voorkomen, wijzen uitstromende werknemers met name op een betere communicatie door de leidinggevende en het bieden van meer loopbaanmogelijkheden. Zo’n veertig procent geeft aan dat de uitstroom slechts in beperkte mate door de werkgever voorkomen had kunnen worden.

Okeedo is gespecialiseerd in het werven en behouden van medewerkers voor de zorg. In een Engagement Programma verbinden wij onze mensen voor de lange termijn aan zorgorganisaties, waarbij een engagement manager continu aandacht heeft voor zowel de opdrachtgever als onze mensen die er werken. Interesse in onze aanpak?

Neem contact op

Lees ook:

Meer grip op flexwerk in de zorg: zo doen andere organisaties het

7 kansen om het personeelstekort in de zorg terug te dringen

 

Hulp nodig? Chat met ons