fbpx Skip to main content

Ziekenhuizen, huisartsen en zorginstellingen in de Achterhoek werken deze zomerperiode intensiever samen dan ooit om de zorg op peil te houden. “Anders redden we het echt niet”, stelt bestuurder Marcel Duvigneau van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé in De Gelderlander.

Door een groeiend tekort aan personeel moeten zorgaanbieders alle zeilen bijzetten om in de vakantieperiode voldoende zorg te kunnen blijven bieden. Vorig jaar werkten de grote zorgaanbieders in de Achterhoek daarom voor het eerst samen om goed door die periode te komen.

Niet veroorloven

De zorgaanbieders hopen op begrip bij de cliënten. “We kunnen niet altijd op het gewenste tijdstip de zorg bieden. Daarvoor ligt de druk te hoog. Wel hebben we als zorginstellingen afgesproken dat we elkaar gaan helpen de diensten goed in te vullen”, aldus Duvigneau tegenover De Gelderlander.

Dat kan betekenen dat er een medewerker van Sensire langs komt, terwijl de cliënt in eerste instantie een contract heeft met Marga Klompé, of andersom. Duvigneau: “We kunnen het ons in de zomerperiode gewoonweg niet veroorloven om met twee auto’s van twee verschillende zorgaanbieders door dezelfde straat te rijden om vervolgens twee buurmannen tegelijkertijd te laten helpen.”

Realiteit verzorgenden en verpleegkundigen

De bestuurder van Marga Klompé kijkt ook vooruit. “De realiteit is dat er steeds meer ouderen komen en dat het aantal verzorgenden en verpleegkundigen niet meegroeit. Nu kunnen we het nog oplossen, straks niet meer als er niets gebeurt. Aan ons om nieuwe manieren te bedenken en te ontwikkelen om de zorg op peil te houden.”

Lees ook:

Personeelstekort in de zomer: maatregelen in de zorg

‘Tijd voor aanpak verzuim en personeelstekort in de zorg’

Hulp nodig? Chat met ons