fbpx Skip to main content

Michele werkt sinds mei 2022 als kookondersteuner bij GGz Centraal bij één van de locaties in Amersfoort. Drie keer per week kookt ze met en voor cliënten op verschillende afdelingen. “In de uren dat ik er ben, worden mensen even afgeleid van hun psychische problematiek.”

“Bij binnenkomst is iedereen blij dat ik er ben”, vertelt Michele. “Het daagt mij uit om telkens cliënten te betrekken. Ik probeer een gesprekje te voeren of een recept uit te leggen. Je krijgt een band met cliënten en het is goed om te zien dat eten samenbrengt. Mijn doel is dat er goed voor de cliënten wordt gezorgd als ik de kok ben. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, maar met flexibiliteit bereik je veel.”

vacatures voor kookondersteuner

Schot in de roos

Vanuit het project Smaak Maken bij GGz Centraal kwam de functie kookondersteuner vrij. Binnen het project gaan 66 afdelingen over op een voedingsconcept waarbij gezond, lekker en vers koken centraal staat. Kookondersteuners – ook wel Kookeedo’ers genoemd – en kok-coaches ondersteunen het verplegend personeel tijdens de maaltijden en tussendoortjes. Michele: “Met mijn diploma´s Agogisch Werk en Activiteitenbegeleiding in combinatie met liefde voor koken was deze functie een schot in de roos.”

Ontdek het concept Kookeedo

“Na een gesprek met Flip, engagement manager bij detacheringsbureau Okeedo, was er binnen een week een gesprek geregeld met een kok-coach”, vertelt Michele. Het traject verliep soepel en ze kon gelijk aan de slag. “Ik vind het heel fijn dat Flip op de achtergrond zaken regelt, een vraagt stelt of een reminder geeft. Zo voelt het alsof Okeedo altijd aanwezig is zonder dat ik het gevoel heb dat ik voor een andere werkgever werk.”

Een applaus, een compliment, een lief woord

“De functie is een breed begrip”, legt Michele uit. “Belangrijk is dat je affiniteit met cliënten hebt. Koken met passie is fijn, maar koken met liefde nog meer. De functie kookondersteuner is echt anders dan verpleegkundige, arts of begeleider. Ik krijg een applaus, een compliment of een lief woord van een ieder waar ik die dag mee gekookt heb. Dat is toch geweldig? Ik hoop dit nog lange tijd te mogen doen.”

Neem contact op Meer verhalen van Okeedo'ers

Lees ook:

Koken en helpen bij eten en drinken in de zorg

Kookondersteuners laten cliënten GGZ Delfland beter eten

 

Hulp nodig? Chat met ons