VersZorgende

Met ons concept VersZorgende dragen we bij aan gezond eten en drinken in de ouderenzorg, GGZ en gehandicaptenzorg. In dit concept houden VersZorgenden, ook wel Kookeedo’ers genoemd, zich primair bezig met taken als koken, eten en drinken voorbereiden en dagactiviteiten. Zo wordt het zorgpersoneel ontlast en krijgen bewoners de vitamine A van aandacht die ze verdienen.

verszorgende

Wat levert het op?

  • Gezond, gevarieerd en veilig eten en drinken voor bewoners
  • Aandacht voor bewoners bij activiteiten rondom de maaltijden
  • Minder druk op het zorgpersoneel / meer capaciteit op de afdeling
  • Een flexibel team (vanaf 5 FTE) met opgeleide en gastvrije VersZorgenden
  • Vaste gezichten op de afdeling voor de lange termijn
  • Ontzorging van de organisatie qua werving, vervanging, verzuim etc.
  • Ook mogelijk: ADL en medicatie toedienen door VersZorgende Plus
Ontvang de brochure

‘Eten wordt als een feestje ervaren’

GGZ Delfland deed in 2020 een pilot met kookondersteuners, die het hele proces rond eten en drinken op de afdeling verzorgen. “Vers koken en cliëntenparticipatie bij eten en drinken zijn belangrijke middelen om mensen te activeren”, vertelt Michel Kampert, Coördinator Services bij GGZ Delfland. De pilot werd een succes en is uitgerold over meerdere locaties. “Eten wordt niet meer als probleem gezien, maar als feestje ervaren.”

Lees verder
Michel Kampert
Anne en Priscilla

‘Heerlijk om cliënten te zien genieten’

Samen met cliënten koken is het allermooiste aan de functie VersZorgende, zeggen Anne en Priscilla. “Tijdens het koken ontstaat er een band met cliënten. Door samen te koken, blijf ik de cliënten als mens behandelen en dat waarderen zij. Vanuit deze band kunnen we hen motiveren gezond en gevarieerd te eten.”

Lees verder

Persoonlijke begeleiding

Flip Heuts is als engagement manager nauw betrokken bij de medewerkers en opdrachtgevers van Okeedo in de zorg, onder meer voor het concept VersZorgende. “Als aanspreekpunt kan ik er aan bijdragen dat mensen met plezier naar hun werk gaan en opdrachtgevers op korte en lange termijn echt geholpen worden met het vinden en behouden van geschikte medewerkers.”

Lees het verhaal van Flip

Brochure aanvragen