fbpx Skip to main content
Anne en Priscilla

Samen met cliënten koken is het allermooiste aan de functie van kookondersteuner bij GGZ Delfland, zeggen Anne en Priscilla. “Tijdens het koken ontstaat er een band met cliënten. Vanuit deze band kunnen we hen motiveren gezond en gevarieerd te eten.”

“Iedere cliënt heeft een bepaald ziektebeeld. Door samen te koken, blijf ik de cliënten als mens behandelen en dat waarderen zij”, licht Priscilla toe. Zij werkte 27 jaar als kok in de horeca, maar raakte haar baan tijdens de coronapandemie kwijt. “Mijn zus is verpleegkundige in de GGZ en vertelde dat Okeedo kookondersteuners zocht voor GGZ Delfland. Zo ben ik hier in februari 2020 terecht gekomen.”

Bekijk onze vacatures

Hoewel Priscilla niet uit de zorg komt, vindt ze werken in de zorg verrassend mooi. “Interesse tonen naar cliënten, gezellig kletsen, koffie drinken of een spelletje spelen – het bevalt me erg goed.”

‘De dankbaarheid vind ik heel waardevol’

Anne is sinds augustus 2021 ook kookondersteuner bij GGZ Delfland, in Schiedam. “Ik probeer cliënten te motiveren om mee te helpen bij het koken en samen een menu op te stellen en zorg ervoor dat ze gezond en gevarieerd eten. De dankbaarheid en liefde die ik krijg, vind ik heel waardevol. Het is heerlijk om te koken met cliënten en hen te zien genieten.”

>>> Kookondersteuners laten cliënten GGZ Delfland beter eten

Fijne werkgever

Priscilla en Anne zitten bij GGZ Delfland helemaal op hun plek, wat volgens hen mede te danken is aan detacheringsbureau Okeedo. “Het is voor mij van meerwaarde dat Okeedo gespecialiseerd is in de zorg”, vertelt Anne. Priscilla: “Je kan altijd aankloppen bij de engagement managers Flip en Saskia. Zij nemen regelmatig contact met mij op en komen ook langs op de werkvloer. Ik vind het een hele fijne werkgever.”

Ontdek het concept Kookeedo Neem contact op

Lees ook:

Kookondersteuner Maria: ‘Gouden greep van deze organisatie’

Thelma: ‘Passie voor koken en hart voor de doelgroep’

Hulp nodig? Chat met ons