fbpx Skip to main content

Als oplossing voor het grote tekort aan verzorgenden heeft Okeedo ‘De Klas’ ontwikkeld. Met dit concept voor de langdurige zorg worden zorgprofessionals op niveau 2 in 15 maanden opgeleid tot verzorgende IG en zijn ze, direct én voor de langere termijn, inzetbaar voor zorgorganisaties.

Verzorgenden zijn al jaren schaars op de arbeidsmarkt. Gezien de verwachte uitstroom van pensioengerechtigde medewerkers en toenemende zorgvraag onder de bevolking, komt aan deze schaarste voorlopig geen einde.

Bekijk onze pagina over De Klas

Met allerlei initiatieven proberen zorgorganisaties personeel aan te trekken, waarbij ook zelf opleiden soms succesvol wordt ingezet. Tegelijkertijd lopen zorgorganisaties vaak tegen muren op. Het tekort aan verzorgenden IG is immers groot. Daarnaast is het uiteraard cruciaal wie worden opgeleid, hoe ze worden opgeleid en dat er voldoende begeleiding is. Als een goede invulling van één van deze factoren ontbreekt, is het risico op een hoge uitstroom tijdens of na de opleiding groot.

Verzorgende IG opleiden met De Klas

Om zorgorganisaties aan voldoende verzorgenden te helpen, heeft Okeedo het concept De Klas ontwikkeld. Dit programma biedt een helpende – of zorgmedewerker in een vergelijkbare functie – de mogelijkheid om in 15 maanden opgeleid te worden tot een volwaardige verzorgende IG.

Deelnemers aan De Klas zijn direct inzetbaar als helpende (plus) voor 24 uur per week. Daarnaast zitten zij één dag per twee weken in opleiding. Okeedo zorgt hierbij voor de begeleiding van de deelnemers door ervaren en meewerkende begeleiders.

Verzorgende IG opleiden voor de langere termijn

Een ‘klas’ bestaat uit 15 medewerkers, die minimaal 36 maanden aan zorgorganisaties verbonden zijn; 15 maanden in de combinatie opleiden en werken, 21 maanden als volledig inzetbare verzorgende IG.

Met dit concept lekt er geen geld weg naar uitzendbureaus en zzp’ers, maar investeert de zorgorganisatie in waardevolle collega’s voor de langere termijn. Door nauwkeurige werving en selectie passen zij bovendien in de organisatiecultuur. Door gebruik te maken van fiscale voordelen en subsidiemogelijkheden is deze investering ook nog financieel aantrekkelijk voor zorgorganisaties.

In de brochure ‘Concept voor care: De Klas’ vindt u meer informatie over De Klas, zoals onze aanpak, de kosten, subsidiemogelijkheden etc.

Vraag de brochure aan of

Neem contact op

Lees ook:

Praktijkcoach Kimm: ‘Met persoonlijke begeleiding goede VIG’ers opleiden’

Okeedo introduceert nieuwe concepten voor care en cure

 

Hulp nodig? Chat met ons