fbpx Skip to main content
voedingsassistent bravis

Elma werkt sinds juli 2021 als voedingsassistent bij het Bravis ziekenhuis. In deze functie deelt ze eten en drinken aan patiënten op de afdeling. “Het allerleukste moment is als ik aankom met de broodkar met wat lekkers. Ik maak graag mensen blij.”

“Ik kom zelf niet uit de zorg, maar heb een achtergrond als lifestyle coach waarbij voeding een belangrijke rol speelt”, vertelt Elma. “De stap naar de zorg was daarom niet zo groot. De reden dat ik uiteindelijk voor de zorg koos, is dat ik graag met mensen werk, contact maak, voor patiënten zorg en natuurlijk patiënten blij maak.”

Werken als voedingsassistent

De rol van voedingsassistente is daarvoor uitermate geschikt, want van eten en drinken worden mensen over het algemeen blij. “Het allerleukste moment is dus als ik aankom met de broodkar”, aldus Elma. “Vervolgens motiveer ik patiënten goed te eten. Tegelijkertijd geef ik hen het inzicht dat eten en drinken een belangrijk onderdeel is van hun herstel. Fantastisch om te doen.”

‘Superleuke blijk van waardering’

Vorig jaar juni belde engagement manager Flip van detacheringsbureau Okeedo Elma op over deze vacature. Er volgde een leuk gesprek waarbij ze werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij het ziekenhuis. Elma: “Twee weken later kon ik al beginnen.”

Werkgever? Ontdek onze concepten

“Okeedo bleek een goede keuze”, gaat ze verder. De begeleiding bij de start vond ze super en ze voelt zich gewaardeerd. “Het is een betrouwbare werkgever met een goede reputatie in de zorgdienstverlening. Regelmatig ontvang ik een presentje in mijn brievenbus, een superleuke blijk van waardering.”

Meer verhalen van Okeedo'ers Neem contact op

 

Lees ook:

Bravis ziekenhuis pakt eten en drinken aan in project Samen Gastvrij

Werken in het ziekenhuis: vacatures en kansen op een baan

Hulp nodig? Chat met ons