fbpx Skip to main content
zorgstudent Valérie

Valérie werkt sinds februari 2022 als voedingsassistent bij het HMC Westeinde op de afdeling neurologie. Ze zit in haar laatste jaar van de opleiding Voeding & Diëtetiek en mag zichzelf dus bijna diëtist noemen. “De voedingstoestand van een patiënt is een belangrijk aspect voor de gezondheid en het herstel van de patiënt. Ik vind het waardevol hieraan te kunnen bijdragen met deze baan.”

Valérie mailde dus direct toen ze hoorde dat Okeedo voedingsassistenten zocht. “Ik werd goed ontvangen en kon diezelfde week nog een dag meelopen om het werk te ervaren”, vertelt ze. De meeloopdag beviel haar zo goed dat ze ervoor koos om bij het ziekenhuis in Den Haag aan de slag te gaan. Valérie vertelt dat Okeedo in dit proces erg betrokken en behulpzaam was. “De engagement manager ontving mij met open armen. Een nieuwe baan is natuurlijk altijd wennen, maar met de begeleiding van Okeedo voelde ik mij direct op mijn gemak.”

Onze vacatures voor zorgondersteuners

Eten en drinken

Het werk bestaat onder meer uit eten en drinken uitdelen aan patiënten op de afdeling. Valérie: “Hierbij is het erg belangrijk om goed te kijken naar eventuele diëten van patiënten en hun voedingstoestand, maar ook of patiënten ondersteuning nodig hebben tijdens het eten van een maaltijd. Als het nodig is, help ik hen ook met eten. Verder ondersteunt de voedingsassistent de zorg en helpt ze met schoonmaken.”

Werkgever? Ontvang de brochure De Zorgondersteuner

“Door mijn opleiding Voeding & Diëtetiek weet ik hoe belangrijk het is om als voedingsassistent betrokken te zijn bij de patiënt”, gaat ze verder. “Met voeding kijk je naar de patiënt als individu, zodat we voor iedereen de juiste en passende voeding kunnen bieden. Het is een belangrijk aspect voor de gezondheid en het herstel van de patiënt. Ik vind het heel waardevol om daaraan bij te dragen.”

Affiniteit met de zorg

De baan past goed bij haar, zegt Valérie. “Tijdens mijn opleiding en stages ben ik erachter gekomen dat ik affiniteit heb met de zorg, ouderen en mindervaliden.” Ook voor anderen die affiniteit met de zorg hebben, past werken bij Okeedo goed. “Via een online portaal krijg je de mogelijkheid om cursussen te volgen waardoor je jezelf blijft ontwikkelen. Het is een mooie werkomgeving om mensen te helpen en dingen te blijven leren.”

Meer verhalen van Okeedo'ers Neem contact op

Lees ook:

Werken in de zorg: alles over opleidingen, niveaus en vacatures

Werken in het ziekenhuis: vacatures en kansen op een baan

Hulp nodig? Chat met ons