fbpx Skip to main content
voedingsassistent HagaZiekenhuis

Anna werkt sinds augustus 2021 als voedingsassistente in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Ze zit momenteel in haar laatste jaar van de opleiding Voeding & Diëtiek op de Haagse Hogeschool. “Dit werk sluit mooi aan bij mijn opleiding. Naast de theorie die ik krijg, zie ik nu ook hoe alles in de praktijk werkt.”

Een aantal van Anna´s medestudenten van Voeding & Diëtiek werkte via Okeedo als voedingsassistente. “Zo is het balletje gaan rollen”, vertelt Anna. “Via via ben ik ook bij Okeedo terecht gekomen.”

Verantwoordelijk voor maaltijden

Anna is als zorgondersteuner in de voeding verantwoordelijk voor de maaltijden van patiënten. Anna: “Gewoon kunnen eten en drinken klinkt misschien vrij normaal, maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat patiënten de juiste maaltijd krijgen, passend bij hun voorgeschreven dieet en hun persoonlijke wensen.”

Word de voedingsassistent die jij wilt zijn!

“Het mooiste aan deze functie is dat ik op verschillende afdelingen kom. Ik vind het fijn dat ik op elke afdeling bijdraag aan het herstel van patiënten”, gaat ze verder. “Zo zie ik patiënten op Heelkunde die net terugkomen van een operatie en patiënten van de afdeling Hematologie en CF die hier al voor langere tijd liggen. Maar ook de jongste mensen uit het ziekenhuis – de baby’s die net geboren zijn – ontmoet ik in mijn werk.”

Aandacht voor de patiënt

Ieder mens verdient goede zorg en daar hoort ook aandacht bij, vindt Anna. Die geeft ze graag aan patiënten: “Als het kan, blijf ik iets langer op de kamer zodat ik ook kan luisteren naar de patiënt. Soms zitten ze niet te wachten op het kopje koffie, maar juist op het praatje wat ze kunnen maken als je de koffie brengt.”

Werkgever? Ontvang de brochure De Zorgondersteuner Neem contact op

Lees ook:

Werken in de zorg: alles over opleidingen, niveaus en vacatures

Werken in het ziekenhuis: vacatures en kansen op een baan

 

Hulp nodig? Chat met ons