fbpx Skip to main content

Merissa werkt sinds april als voedingsassistente op de afdeling Oncologie van het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal. “Ik vind het erg dankbaar werk.”

“Als voedingsassistente zorg ik dat patiënten goed blijven eten en drinken, daarbij rekening houdend met beperkingen. Op de afdeling Oncologie zijn patiënten vaak ondervoed of ervaren ze misselijkheid. Ik stimuleer ze om genoeg te blijven eten. Ook mag ik ze verwennen met wat lekkers.

Ondanks dat patiënten op mijn afdeling vaak erg ziek zijn, kan ik proberen hun dag iets leuker te maken met een lekkere maaltijd of een lekkernij met een bakje koffie of thee. Of door een praatje te maken. Als ik zie dat de patiënt een glimlach op het gezicht krijgt, is mijn missie geslaagd.

>>> Werken in het ziekenhuis: vacatures en kansen op een baan

Mijn passie ligt bij mensen helpen en mensen adviseren over gezonde voeding en leefstijl. Daarom studeer ik ook Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Ik heb altijd in de horeca gewerkt, maar merkte dat ik dit niet meer leuk vond en erg gestresst was. Werken in de zorg geeft mij voldoening, ik vind het erg dankbaar werk.

Dat komt ook door Okeedo, een betrokken organisatie met een leuk team. Heel lief hoe ze altijd met me meeleven door middel van kaartjes en cadeautjes! Die betrokkenheid maakt het erg fijn en persoonlijk. Je voelt je geen nummer, terwijl de organisatie toch best groot is.”

Werken als voedingsassistent Werkgever? Ontvang de brochure De Zorgondersteuner

Lees ook:

Bijbaan in de zorg: dit zijn de mogelijkheden voor hbo-v studenten

Alles over detacheren in zorg en welzijn

 

Hulp nodig? Chat met ons