Voor werkgevers

ZOEK JE NIEUWE COLLEGA’S?

Okeedo is gespecialiseerd in het detacheren van medewerkers voor de zorg. Onze zorgprofessionals en zorgstudenten zijn werkzaam in ziekenhuizen, ouderenzorg, GGZ en gehandicaptenzorg. Zij vormen niet alleen een langetermijn oplossing voor het personeelstekort, maar brengen nieuw elan in bestaande teams teweeg.

Onze aanpak

Met het huidige personeelstekort in de zorg hebben organisaties behoefte aan een structurele partner die hen ontzorgt. Maar nieuwe medewerkers moeten wel passen in de teams en de organisatiecultuur. Vanuit de behoeften van de zorgorganisatie start Okeedo de werving en selectie van de juiste zorgprofessionals en zorgstudenten op. Onze engagement manager heeft vervolgens constant aandacht voor de opdrachtgever en de begeleiding van medewerkers. Een medewerker met een glimlach en oprechte aandacht voor de mens, dat is waar wij voor staan!

ik wil meer weten over deze aanpak

care & cure

Okeedo gelooft dat elke zorgorganisatie baat heeft bij detachering van zorgprofessionals voor de lange termijn. Als structurele oplossing voor het personeelstekort, voor flexibiliteit en risicobeheersing, maar zeker ook voor de frisse wind die nieuwe medewerkers teweegbrengen. Onze ambitie is om alle zorgorganisaties te voorzien van enthousiaste mensen die aanstekelijk werken op bestaande teams.

Onze care conceptenOnze cure concepten

Referenties

Sabine Spiegelberg

'Fijn dat Okeedo niet alleen de werving doet, maar ook de begeleiding'

'Fijn dat Okeedo niet alleen de werving doet, maar ook de begeleiding'

“We werken bij Haaglanden Medisch Centrum sinds 2018 samen met Okeedo op het gebied van zorgondersteuning. We waren, in verband met het hoge ziekteverzuim, op zoek naar een partner voor de flexibele schil. Het is heel fijn dat de bezetting sindsdien op orde is. Daarnaast leveren de Okeedo-medewerkers een positieve bijdrage aan het team en het zo goed mogelijk bedienen van onze patiënten. Ze zijn erg gemotiveerd.

Behalve dat we via Okeedo fijne medewerkers op de werkvloer hebben, verloopt het contact met de organisatie ook erg goed. Ik kan goed schakelen met ons directe contactpersoon, de engagement manager van Okeedo. Ze pakt vraagstukken direct op en communiceert prettig. Ze draagt bij aan het positieve beeld dat wij van Okeedo hebben.

Wat ik fijn vind aan dit detacheringsbureau, is dat het niet alleen de werving doet, maar ook de verdere begeleiding. Zo komt ons contactpersoon eens per maand langs om door te nemen hoe het gaat. Ik ben blij en dankbaar voor wat de mensen van Okeedo voor ons gedaan hebben en nog steeds doen.”

Fráncis Bos-Derks

‘Okeedo levert collega’s op maat’

‘Okeedo levert collega’s op maat’

“Toen we bij Kalorama de teams niet meer op formatie kregen, zijn we de samenwerking met Okeedo aangegaan. Sinds dit voorjaar hebben zij op onze afdeling goede verzorgenden en kookondersteuners toegevoegd aan het team. Verzorgenden draaien ook de verantwoordelijke diensten, wat ten goede komt aan de kwaliteit van zorg voor onze bewoners en de rust binnen het team. De kookondersteuning ondersteunt de teams naar het ‘zelf koken’ toe. De bewoners eten met meer smaak en komen aan in gewicht, wat positief is voor deze doelgroep.

Okeedo levert collega’s op maat! Vooraf konden wij als team aangeven welk type collega en professional wij zochten. Bij een mogelijke match werd de kandidaat voorgesteld aan het team en volgde een kennismakingsgesprek. Als er een klik was, konden we snel doorpakken met het inwerken en inroosteren van onze nieuwe collega. We hebben er fijne collega’s bij gekregen.

Met de mensen van Okeedo is altijd overleg mogelijk. Ze denken met ons mee en de lijnen zijn kort, wat het samenwerken prettig maakt. Onze ervaring met reguliere uitzendbureaus is dat de uitzendkracht wat minder flexibel is en een enkeling ook minder betrokken. De collega’s die via Okeedo bij ons werken, worden echter als volwaardig teamlid gezien. Zij zijn net zo goed medeverantwoordelijk voor alle zaken en taken in het team als onze eigen medewerkers. Het is een voordeel dat de collega’s via Okeedo voor langere tijd (twee tot drie jaar) aan een team worden toegevoegd. Dat is heel prettig voor onze doelgroep en de collega’s. Daarnaast worden ze door Okeedo begeleid zolang ze bij ons werkzaam zijn.

Door de samenwerking met Okeedo kunnen we werving en selectie deels loslaten. In deze tijd van zelforganisatie is het fijn om je even niet bezig te hoeven houden met de zoektocht naar een nieuwe collega. Die tijd kunnen we nu besteden aan onze bewoners, terwijl de zoektocht achter de schermen gewoon verder gaat. Wij hopen natuurlijk op nog meer juiste matches in de toekomst. Ondertussen zijn wij blij met de keuze van Kalorama voor Okeedo.”

Dennis Meijer

‘Zorgafdelingen zien dat deze medewerkers iets toevoegen’

‘Zorgafdelingen zien dat deze medewerkers iets toevoegen’

“Als Medisch Spectrum Twente hadden we een tekort aan culinair servicemedewerkers en roomservicemedewerkers. Bovendien wilden we voor het bedrijfsonderdeel Hospitality & Logistiek meer flexibiliteit inbouwen. Aan Okeedo vroegen we of we mensen konden krijgen die zowel in de keuken als in de roomservice aan de slag konden. Dat is best een uitdaging, want waar de keukenprocessen vastomlijnd zijn, is er in de roomservice veel contact met patiënten. Die combinatie ligt niet iedereen.

Er werken nu medewerkers via Okeedo die beide functies vervullen. Het zijn goede professionals met een positieve instelling, die van wanten weten en flexibel inzetbaar zijn. We krijgen lovende kritieken vanuit de zorg. Steeds meer zorgafdelingen kloppen bij ons aan, omdat ze zien dat deze medewerkers iets toevoegen. Mooi dat we met onze roomservice op deze manier van belang zijn voor de zorg aan patiënten. En voor onze eigen teams betekent de inzet van Okeedo-medewerkers meer rust in de schema’s en hoofden van collega’s.

Het mooie van Okeedo is dat ze een dedicated MST-team samenstellen. Op basis van een functieomschrijving en een karakterschets selecteert Okeedo een vaste groep medewerkers, waardoor zij echt onderdeel gaan uitmaken van het team. Door goede screening aan de voorkant zorgt Okeedo voor enthousiaste medewerkers die een groep mee laten bewegen. Okeedo coacht en schoolt hen indien nodig op aandachtsgebieden die voor deze functies nodig zijn. Er gaat al met al een heel positief effect uit van de Okeedo-medewerkers.”

Neem vrijblijvend contact op