fbpx

Vanwege een acuut probleem in de bezetting van personeel, heeft Amsterdam UMC besloten om vanaf 10 juli voorlopig geen planbare opnames meer te doen op de afdeling Intensive Care Kinderen op de locatie VUmc.

Locatie VUmc blijft wel gewoon acute opvang en stabilisatie van kritiek zieke kinderen bieden, meldt Amsterdam UMC. De ouders/verzorgers van de patiënten, van wie de opname uitgesteld wordt tot medio september, zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.

Nijpend probleem

Het besluit is volgens het ziekenhuis genomen om de patiëntveiligheid te garanderen. Door een tekort aan personeel is de capaciteit nu niet voldoende om electieve patiënten 24/7 op te kunnen vangen. Het tekort is een gevolg van het landelijke tekort aan gespecialiseerde IC-verpleegkundigen. “Een langlopend en nijpend probleem”, aldus Amsterdam UMC. “Daar bovenop komen nu vakanties, ander verlof en ziekteverzuim.”

Veilige zorg

De niet-acute, planbare opnames worden, daar waar mogelijk, overgenomen door locatie AMC. “Door deze maatregelen te nemen is veilige zorg gegarandeerd voor een acuut IC- behoevend kind dat bij locatie VUmc binnenkomt”, aldus Amsterdam UMC.

Lees ook:
Personeelstekort hoofdpijndossier voor ziekenhuizen
‘Belangrijke rol zorgondersteuners bij tegengaan personeelstekort’