Werken in de zorg

Als werkgever voor de zorg verbinden wij enthousiaste zorgprofessionals met de mooiste banen in de zorg. Of je nu wilt werken in het ziekenhuis, de ouderenzorg, gehandicaptenzorg of de GGZ, Okeedo leidt jouw talent en jouw carrière in goede banen!

ik ben okeedo

Helpende

Britt

‘Mensen een lach op hun gezicht geven, is het mooiste wat er is’

‘Mensen een lach op hun gezicht geven, is het mooiste wat er is’

Ik werk sinds mei 2019 bij Vitalis Brunswijck als helpende. In deze functie verzorg ik bewoners en bezorg hen een prettige dag. Ook help ik bij het verstrekken van de maaltijden. Als het lukt om mensen een lach op hun gezicht te geven, is dat het mooiste wat er is.

Ik studeer voor persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen en wil hierna verder studeren voor een hbo-diploma. Dat ik in de zorg wil werken, heeft ermee te maken dat ik graag met mensen werk en mensen help. En dan vooral ouderen!

Okeedo gaf me de kans om snel te beginnen met een bijbaan in de zorg. Ik ervaar het tot nu toe als heel prettig. Okeedo denkt goed met je mee en staat altijd voor je klaar.

Student Voeding & Diëtetiek

Julian

‘De dankbaarheid in de ogen van patiënten, daar doe ik het voor’

‘De dankbaarheid in de ogen van patiënten, daar doe ik het voor’

Ik werk als voedingsassistent in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Ik zorg op verschillende afdelingen voor de verstrekking van de (medische) voeding van patiënten. Daarnaast houd ik de voeding- en vochtinname van sommige patiënten bij en screen ik nieuwe patiënten op ondervoeding.

Soms twijfelen mensen om iets te eten, bijvoorbeeld door misselijkheid. Het mooiste aan mijn werk vind ik als mensen dan toch een goede maaltijd eten en daarvan opknappen. De dankbaarheid in hun ogen, daar doe ik het voor!

Als student Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool weet ik als geen ander hoe groot de invloed van voeding is op het genezingsproces en op het voorkomen van ziekte. Daarom heb ik ook gekozen voor een baan in de zorg: mensen helpen, met goede voeding, doe ik elke dag met veel plezier.

Ik werk bij het HagaZiekenhuis via Okeedo. Een warme en innovatieve werkgever die studenten zoals ik veel kansen geeft om in de zorg te werken en zich verder te ontwikkelen. Bij het eerste sollicitatiegesprek met Okeedo voelde ik me meteen op mijn gemak. De zorg kan best overweldigend zijn, maar bij Okeedo staat iedereen klaar om je persoonlijk te helpen!

Facilitair zorgmedewerker

Nataya

‘Sinds ik dit werk doe, geniet ik nog meer van het leven’

‘Sinds ik dit werk doe, geniet ik nog meer van het leven’

Ik werk sinds augustus 2018 via Okeedo bij het Erasmus MC als facilitair zorgmedewerker. In die functie zorg ik er onder meer voor dat patiënten goed eten en voldoende eiwitten binnen krijgen. Facilitair zorgmedewerkers zijn, naast de verpleging, ook een belangrijk aanspreekpunt voor patiënten, aangezien ze ons toch zeker zo’n acht keer per dag zien. Ik probeer mijn werk dan ook altijd met een lach te doen.
Het mooiste aan mijn werk vind ik de gesprekken met patiënten. Ik zie aardig wat wondertjes voorbij komen en hoor veel inspirerende verhalen. Sinds ik dit werk doe, geniet ik nog meer van het leven. Omdat ik zie hoe kort maar ook bijzonder het leven is.
De helft van mijn familie werkt in de zorg, dus ik ben ermee opgegroeid. Ik werk graag met mensen en vind het mooi om iets goeds voor anderen te doen. Na mijn opleiding Zorg & Welzijn kwam ik een vacature van Okeedo tegen. Het enthousiasme van het team werkte super motiverend. Okeedo is een bedrijf dat kansen biedt en voor de medewerkers in staat. Persoonlijk, met een positieve benadering en alles in samenwerking. Ik ben in elk geval heel blij met de ervaring die ik via Okeedo opdoe en de onwijs leuke collega’s om mij heen.

Verzorgende IG

Horácio

‘Ik ben bij Okeedo een mens, geen nummer’

‘Ik ben bij Okeedo een mens, geen nummer’

Ik wil graag iets betekenen voor kwetsbare mensen. Daarom koos ik na het behalen van mijn vmbo-diploma voor een zorgopleiding. Na 3,5 jaar ben ik daar om persoonlijke redenen mee gestopt, maar ik heb na een tijdje wel alsnog mijn diploma Verzorgende IG behaald.

In afwachting van mijn verblijfsvergunning kon ik echter niet werken. Daar waar andere werkgevers hun geduld verloren, hield Okeedo steeds contact met me. Echt uit interesse hoe mijn zaak verliep en of zij iets voor mij konden doen om het proces te versnellen. Terwijl ik niet eens bij hen in dienst was!

Na het verkrijgen van de verblijfsvergunning ging het snel. In juni 2019 tekende ik mijn contract en kon ik aan de slag bij Kalorama in Nijmegen als verzorgende IG. Omdat het achter de schermen goed is geregeld, heb ik meer tijd om naar de behoeften van de zorgvrager te kijken en daarop in te spelen. Ik geef bewoners een goede invulling van de dag en ondersteun bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL).

Nog steeds merk ik dat Okeedo werkelijk naar je luistert. Ik ben bij Okeedo een mens, geen nummer of poppetje. Het is een zeer leuke werkgever die werkelijk geïnteresseerd is!

Join Club Okeedo

Sluit je aan bij Club Okeedo en blijf op de hoogte van vacatures, events en ontwikkelingen in jouw vakgebied!