fbpx Skip to main content
FD Gazellen Awards 2023

Okeedo heeft voor de derde keer op rij een FD Gazellen Award gewonnen. In Theater Amsterdam werd 23 november bekendgemaakt dat ons detacheringsbureau voor de zorg ook in 2023 bij de snelst groeiende ondernemingen van Nederland behoort.

Voor de twintigste keer organiseerde Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards, een prestigieuze ondernemersprijs voor snelgroeiende bedrijven in Nederland. Okeedo, in 2018 opgericht als gespecialiseerd detacheringsbureau voor de zorg, werd in 2021 voor het eerst uitgeroepen tot FD Gazelle. Toen nog in de categorie ‘klein’, maar in 2022 en nu dus ook in 2023 in de categorie ‘midden’.

“Ik ben erg trots dat wij met ons team wederom deze groei hebben gerealiseerd”, reageert managing director Wesley Buitenhuis. “Dat is niet vanzelfsprekend in een veranderende markt zoals de zorg waar de arbeidskrapte enorm is.”

Inspelen op de behoeften in de zorg

In de eindscore van de FD Gazellen Awards weegt de omzetgroei voor 50 procent mee, de winstgevendheid en de groei van het aantal medewerkers elk voor 25 procent.

Buitenhuis verklaart de groei van Okeedo door steeds aansluiting te zoeken bij de behoeften in de zorg en daar, met nieuwe concepten, op in te spelen. “De zorg verandert permanent en daarmee ook de behoeften in de zorg. Daar passen wij onze dienstverlening continu op aan. Maatwerk, aanpassingsvermogen en ondernemerschap staan centraal in onze groei. Een goed voorbeeld hiervan is ons nieuwste concept Kookeedo. Hiermee ondersteunen we organisaties in het kookproces bij (kleinschalige) zorg en ontzorgen we hen van A tot Z.”

Ontdek Kookeedo

Andere voorbeelden van succesvolle Okeedo-concepten zijn ‘De Klas’ voor het opleiden en begeleiden van helpenden tot verzorgenden en de ‘Zorgondersteuner Plus’ voor ziekenhuizen. Dit betreft de inzet van medewerkers die facilitaire en licht-verpleegtechnische handelingen verrichten en zo het werk van de verpleging verlichten.

Snelst groeiende ondernemingen van Nederland

Alle FD Gazellen zijn ingedeeld in twaalf categorieën, verdeeld over vier regio´s en drie omzetgroottes. De top drie binnen deze categorieën werden in Theater Amsterdam extra in het zonnetje gezet met een bronzen, zilveren en gouden FD Gazelle Award.

Werkgever? Ontdek onze dienstverlening Neem contact op
Hulp nodig? Chat met ons