fbpx Skip to main content
zorgstudent

Amanda werkt sinds februari 2022 als zorgondersteuner in Medisch Spectrum Twente (MST) op de Thorax-afdeling. Ze werkt al acht jaar in de zorg en is nog steeds gefascineerd over het menselijk lichaam en alle lichaamsfuncties. “Met deze baan kom ik van alles te weten over cardiologie en chirurgische ingrepen. Hierdoor kan ik de patiënt beter begrijpen en voorlichten.”

In haar functie als ‘Zorgondersteuner Plus‘ – in het MST ook wel zorgbuddy genoemd, ondersteunt Amanda de verpleegkundigen op de afdeling. Ze ondersteunt bij de ADL, haalt medicatie of bloed op, bestelt voorraden en doet onder meer controles van de bloeddruk, saturatie, temperatuur en bloedsuikers. “Ook mag ik soms verpleegtechnische handelingen uitvoeren zoals katheteriseren en spuiten toedienen. Daarnaast maak ik sinds kort hartfilmpjes. Dit is erg leuk en leerzaam”, aldus Amanda.

werken in de zorg

“Het enige wat ik niet hier doe, maar wel vanuit mijn achtergrond als Verzorgende IG mag, zijn medicijnen delen”, licht Amanda toe. “De medicatie voor de patiënten wisselt regelmatig en de verpleegkundigen houden dit daarom bij.”

De patiënt beter begrijpen en voorlichten

Amanda zag deze vacature bij Okeedo voor het MST openstaan en solliciteerde direct. “Ik wilde heel graag weer terug naar dit ziekenhuis en dacht, dit is mijn kans!” vertelt ze.

Werkgever? Ontdek 'De Zorgondersteuner plus'

Amanda is heel enthousiast over haar werk. Op de afdeling leert ze veel over cardiologie en chirurgische ingrepen. Maar het meest bijzonder vindt ze het om bij openhartoperaties aanwezig te zijn. Amanda: “Zo zie ik hoe dit in zijn werk gaat en kan ik eventueel de patiënt beter begrijpen en tegelijkertijd beter voorlichten.” Over Okeedo is ze erg te spreken. “Ze zijn betrokken, duidelijk en geïnteresseerd.  En als je met vragen zit, kun je altijd bij ze terecht.”

Neem contact op Meer verhalen van Okeedo'ers

Lees ook:

‘De zorgbuddy in het MST is een verademing voor de verpleging’

Werken in het ziekenhuis: vacatures en kansen op een baan

Hulp nodig? Chat met ons